Exam Sudah Habis



Assalamualaikum W.B.T  buat semua para blogger,dan para yang sudi melawat ke blog ini! "senyum :)"
Oraiit,,salam sudah diberi maka maksud pada tajuknya.Maka tajuknya berbunyi begini " Exam Sudah Habis "

Exam Sudah Habis ? yes memang la dah habis,tapi baru saja first exam,masih jauh lagi perjalanan untuk sem ni, (sebenarnya aku macam tak ada ideal je nak cerita ni) ok baiklah, aku cerita sedikit perjalanan atau kaedah pengajian universiti di Jordan,terutama universiti aku la Al al-bayt University Of Jordan.

Sebenarnya kami sepenjang tahun, ada 3 semester yang dipanggil fasal awal (first semester) fasal thani (second semester) and fasal soifi (summer semester) untuk fasal awal dan fasal thani adalah wajib untuk kami ambil dan untuk fasal soifi pula bebas dan kebanyakan akan pulang ke Malaysia.

Untuk tempoh pengajian fasal awal dan fasal thani ada 4 bulan,dan kalau fasal soifi pula tempoh pengajian hanya 2 bulan lepas tu cuti,dalam setiap fasal kami akan ada 3 kali exam,iaitu imtihan awal (first exam) imtihan thani (second exam) dan imithan nihaie (final exam)

Orait,siap sedikit penjelasan tentang tempat aku belajar,so sekarang ni kaitanya dan isu sebenar yang aku nak share adalah aku baru habis first exam dan ada rasa sedikit kegembiraan. haa.haa..sekian.

Alhamdulillah ala kulliha wa ni'mat

Wasalam. "senyum :) "

4 ulasan:

  1. lega sangat! tu je laaa yg dapat describe kalu dah abes exam kannn..hahaha

    BalasPadam
  2. oh. baru habis merangkak yer. teruskan berjalan.berlari dan terus lari..hehe

    BalasPadam
  3. tunggu result pulak satu penyeksaan..:)

    BalasPadam
  4. wah... dah selesai Alhamdulillah syukur... sama la kite... dah habis... Wootwoot2

    BalasPadam

KOMEN